Voor de jongerengroep binnen de RPV in de leeftijd van 16 tot 40 jaar, kunnen eigen activiteiten worden georganiseerd die toegespitst zijn op deze leeftijdscategorie.

Als je lid wordt van de vereniging en je bent niet ouder dan 40 jaar, kun je niet alleen deelnemen aan alle activiteiten voor de leden, maar ook automatisch aan alle activiteiten specifiek voor jongeren.

Om lid te worden kunt u gebruikmaken van het aanmeldingsformulier.

Informatie bij onze ombudsvrouw / ledensecretaris:
Sara van Tuyl
tel: (0416) 53 17 18
info@rpv-denbosch.nl

Klik hier voor een voorlichtingsanimatie over Jeugdreuma.
Het betreft een uitgave van het ReumaNederland.


Kinderen met Jeugdreuma

Reuma is een ziekte die ook op de kinderleeftijd voorkomt.
Reumatische aandoeningen zijn alle aandoeningen en klachten aan gewrichten, spieren en pezen met pijn en bewegingsbeperking, die niet het gevolg zijn van verwonding of letsel (= niet-traumatisch).
Een bekend voorbeeld van een reumatische aandoening is Juvenile Idiopatische Arthritis (JIA). Juveniele idiopathische artritis(JIA) is een ziekte die ontstaat op de kinderleeftijd en die gekenmerkt wordt door langdurige ontsteking (chronische artritis) van 1 of meer van de gewrichten. JIA is een zeldzame ziekte en komt bij 1 op de 1000 kinderen voor. In Nederland zijn er ongeveer tussen de twee- en drieduizend kinderen met JIA.

Het implementatie project sporten en vrijetijdsbesteding voor kinderen met jeugdreuma is voor alle kinderen met een reumatische aandoening in de leeftijd tussen 7 en 14 jaar.

Kijk op https://mensenmetartritis.eu/vormen/kinderreuma